Konfirmation

Välkommen till Backadalskyrkans konfirmation hösten 2020. Du som går i årskurs 8 eller äldre är välkommen att vara med.

Vad är konfirmation?

Konfirmation är en introduktion till kristen tro som kyrkor har erbjudit ungdomar under lång tid i Sverige. Olika frågor om  livet, tro och Gud tas upp under ett läsår utifrån ett kristet perspektiv. Det blir tillfälle att samtala om frågor som du som tonåring har kring livet och tron på Gud. Det kommer att bli ett år att minnas länge.

Ämnen som tas upp

• Vem är Gud?
  • Vad är meningen med livet?
  • Varför är Jesus viktig?
  • Sex och relationer
  • Vad händer när man dör?
  • Tro och tvivel

Hur går det till?

Vi kommer troligen att träffas varannan tisdag eller torsdag. Det blir den dag som passar flest konfirmander. Tid bestäms tillsammans men troligtvis efter skolan på eftermiddagen.

Under året kommer vi också att träffas två-tre helger. En under hösten 2020 och två under våren 2021. Eventuellt kommer en helg att bytas ut till en resa till något biståndsprojekt i Europa under påsklovet. Mer information blir det på infoträffen i augusti.

Kostnad?

Kostnaden för konfirmationen är 750 kr/termin. I denna avgift ingår material, fika, och hajker. Det som tillkommer är kostnad för resor och läger. Blir det en biståndsresa så tillkommer det även en kostnad för det. Den brukar vi kunna delbetala med hjälp av stipendier.

Viktiga datum

Torsdagen 27/8 är det en informationsträff för konfirmander och föräldrar kl. 18.30 i  Backadalskyrkan, vilket också är sista dag för anmälan.

Covid-19

Vi lever just nu under Covid-19. Självklart tar vi med det i vår planering. Helgerna som är inplanerade kommer att ta hänsyn till vad folkhälsomyndigheten rekommenderar. En resa till Europa blir bara av om situationen i världen har blivit bättre. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Anmälan

Anmäler dig gör du genom att skicka ett mail till info@backadalskyrkan.se med följande uppgifter:

• Namn
  • Adress
  • Personnummer
  • Eventuella allergier

Kontakt

Har du frågor så kontakta Backadalskyrkans pastor, Göran Corneskog, som är ansvarig för konfirmationen.

goran@backadalskyrkan.se eller 076-942 51 13

Välkommen att anmäla dig.