Bibelkvällar

Fördjupningskvällar i Backadalskyrkan. Under fyra torsdagar så kommer vi under samtal och föredrag att gå igenom olika ämnen utifrån ”Jesus och Guds rike” tillsammans med pastor Göran Corneskog.

23/2 ”En Guds rikes teologi” – Guds rike är ett genomgående tema för Jesu undervisning. Därför är det mycket intressant även för oss. Vad är Guds rike? Vad säger Jesus om det riket? Vad berör det oss idag?

2/3 ”Jesu liknelser – Vad säger de om Guds rike?” – Jesus talar i evangelierna med ett bildspråk som kallas för liknelser. Vad säger de om Guds rike? Vad säger de till oss idag?

16/3 ”Hur lever vi vårt liv? – En Guds rikes etik.” – Vad innebär det att vara en människa? Vad är rätt och fel? Finns det riktlinjer för oss i vårt liv som Jesus talar om som hjälper oss att leva? Hur ska vi handla mot människor enligt det rike som Jesus talar om?

23/3 ”Jesu under – Vad säger de om Guds rike?” – När Jesus gick på jorden så botade han en hel del människor från sjukdomar, lidande och krämpor. Jesus gjorde också en hel del naturunder. Vad säger det om Guds rike som Jesus talade så mycket om?